Hoe geef je flesvoeding?

Vind het meest geschikte type fles voor de behoeften van je baby bij de deskundigen van het Chicco Observatorium.

https://www.chicco.be/dw/image/v2/BJJJ_PRD/on/demandware.static/-/Sites-Chicco-Belgium-Library/default/dw45efd37c/site/advice-pages/allaitement/comment-allaiter-au-biberon/Allattamento con il biberon.jpg

Borstvoeding met een fles

Moedermelk is de belangrijkste en meest complete voeding voor je baby tijdens de eerste levensperiode. Het bevat alles wat uw baby nodig heeft en wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen als de enige voeding voor uw baby totdat hij of zij 6 maanden oud is. Er kunnen zich echter situaties voordoen waarin een moeder moedermelk of flesvoeding uit een borstkolf moet gebruiken, bijvoorbeeld wanneer een baby moeite heeft met aanhappen of wanneer een moeder weer aan het werk moet. In die gevallen volgen hier enkele tips voor flesvoeding.

De verschillende soorten flessen : De anti-kolffles

Welk model moet ik kiezen? Wat zijn de kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden? Allereerst moet u zich richten op de kenmerken die een fles anti-koliek maken. Gewoonlijk hebben deze modellen ventielen die lucht in de fles toelaten en zo de niet door melk ingenomen ruimte opvullen: deze systemen voorkomen het ontstaan van een luchtvacuüm in de fles, verminderen onderbrekingen tijdens het voeden en voorkomen zo het inslikken van lucht.

De juiste positie kiezen

De juiste plaats en positie kiezen is ook belangrijk bij het geven van flesvoeding. De omgeving moet rustig en sereen zijn, en baby's moeten de aanraking en nabijheid van hun moeder kunnen voelen, zelfs als ze niet direct aanhaken. Borstvoedingstijd roept een prachtige combinatie van emoties op - een gevoel van communicatie, liefde en tederheid dat niet mag worden opgeofferd. Wij raden u aan uw arm om de baby heen te slaan en ervoor te zorgen dat de baby in een halfzittende houding ligt, met het hoofdje rustend in uw gebogen elleboog en iets opgetild ten opzichte van de rest van het lichaam. Het is ook raadzaam de fles altijd schuin te houden, zodat de speen altijd vol melk zit.

De fles wassen en steriliseren

Hygiëne en reiniging zijn essentieel. Na elke voeding moet elk deel van de fles worden gewassen en gesteriliseerd. Modellen met afschroefbare bodems vergemakkelijken het wegspoelen van melkresten.